About head
Side nav buttonsKontaktKonstfotoIdéBarnlekLjusstakar

Form och idé blandat med en
positiv inställning till livet

Under samlingsnamnet loveisa arbetar Emma Nordahl & Stellan Nordahl med konsthantverk, konstfoto och designade barnleksaker. Genom att 10% av försäljningen från loveisa går till Barncancerföreningen Södra, vill vi göra tillvaron lite ljusare för barn och familjer – just då lite kan betyda så mycket

loveisa-ljusstaken, som är känd från bland annat DesignTorget, finns i tre huvudvarianter; bordsljusstake, väggljusstake och lampett. Bordsljusstakarna finns i olika utföranden; för ett, tre eller fyra ljus samt på fot och utan. Ljusstakarna är helt gjorda av aducerade rör av järn och finns dels i svart “gjutjärn” och dels i grått ”galvaniserat”. loveisa-ljusstaken är mönsterskyddad.

loveisa-ljusstaken är en perfekt present och alla loveisa-ljusstakar som köps direkt av oss levereras med en lapp om loveisa samt ljus stilrent inrullade i tidningspapper. Ring eller maila gärna om Du har frågor eller funderingar, se vidare under "kontakt".

Nu startar vi stiftelsen loveisa-biblioteket
och behöver din hjälp!

loveisa har gjort att vi sedan starten 2007 mött människor som delat de största ögonblicken i sina liv - en fantastisk förmån vi är oerhört tacksamma över. Vi har också förstått den inneboende kraften i människan och att den många gånger kan vara hela skillnaden. Successivt har en viktig idé växt fram - loveisa-biblioteket.

Grundtanken är att i nära anslutning till barnsjukhusen i Sverige tillgängliggöra ett livsbejakande bibliotek med litteratur, filmer och ljudböcker. Vi tänker att det handlar om att stärka viktiga vuxna, såsom föräldrar och närstående, till svårt sjuka, skadade eller långtidssjuka barn och möjliggöra utveckling av livsbejakande strategier.

Ett barn ser i sina föräldrars ögon sina chanser till tillfrisknad
Den största tryggheten ett barn har är i sina föräldrar. Samtidigt som den vuxne ska kunna hantera sig själv ska den också ge barnet kraft att läka. Att då kunna se, läsa och inspireras av livsbejakande strategier kan vara det som är hela skillnaden. Istället för att måla in sig i ett hörn, kunna se att det finns vägar ut, ger en kraft inifrån – en kraft som strålar ut till barnet. Vår önskan är att loveisa-biblioteket ska utgöra en samlingspunkt för hopp, nya tankar, livsbejakande strategier och nya möjligheter.

Läs gärna mer under "Stiftelsen"

loveisa ställer ut i påsk under Konstvandring vid Lommabukten 3-6 april

För åttonde året i rad ställer loveisa ut på konstrundan "Konstvandring vid Lommabukten" tillsammans med ett 50-tal andra utställare. loveisa kommer delta dels med egen utställning samt i samlingsutställningen.

Kl 11-16 alla fyra påskdagarna (långfredag 3/4 t.o.m. annadag påsk 6/4) håller vi dels vårt viningsrum/ateljé i centrala Lomma öppet och dels har vi Alvins trädgårdscafé med våffelstuga i trädgården. Adressen är Strandvägen 121 in på gården (från baksidan Fiskaregatan 49).

Samlingsutställningen kommer i år att vara i Vinstorpsskolan, även det i centrala Lomma. Hela påskhelgens program hittar du på www.lommaevent.se

- Hjärtligt välkommen!

Läs gärna artikeln om loveisa i lokaltidningen LommaBladet
"ELDSJÄLAR: Hantverk hjälpte dem igenom sorgen"

Gör loveisa till årets företagspresent

Låt årets sommarpresent till personal och kunder bli något speciellt - gåvan som värmer och sprider ljus. Vi vet av erfarenhet att loveisa-ljusstaken är en uppskattad företagspresent och vi lämnar gärna referenser om så önskas.

Kontakta oss gärna för en genomgång av vad vi kan erbjuda eller för ett besök i vår lilla ateljé/visningsrum. Om ni är intresserade, ser vi också gärna ett samarbete kring ytterligare stöd till Barncancerföreningen Södra än de 10% som loveisa redan lämnar. Ett sätt att samtidigt göra tillvaron lite ljusare för barn och familjer - just då lite kan betyda så mycket

Ditt företags presenter kan göra stor skillnad.
Läs gärna mer här på hemsidan, eller ladda ner vår folder

Över 70 000 kr till Barncancerföreningen

Sedan starten 2007 har loveisa kunnat lämna mer än 70 000 kr till Barncancerföreningen Södra - pengar som verkligen gör skillnad - tack alla ni som hjälpt oss göra detta möjligt och som därmed gjort tillvaron lite ljusare för barn och familjer.

2013 har åter varit ett spännande år. Vi har fortsatt samarbetet med våra återförsäljare. I Lomma hittar man förutom hos oss, loveisa-ljusstaken hos Café & Galleri Kajgatan 34 samt hos inredningsbutiken Kudde & Kandelaber. Dessutom finns vi sedan i somras med en fast utställning hos VisitArt på Strandvägen 111, in på gården. I Helsingborg är det hos Karla konsthantverk på Bruksgatan du hittar loveisa. Påsk och jul har vi haft utställningar i Lomma och i Borgeby. Flera företag har köpt sina företagsjulklappar hos loveisa, ett bra sätt att både visa sin personal uppskattning och ta socialt ansvar - tack för ert stöd.

Lagom Svensk Entertainment, LSE, arrangerade under sommaren 2013 en stand-up turné till förmån för Barncancerfonnden. Inför turnén arrangerades ett antal auktioner där alla intäkter gick direkt till Barncancerfonden. loveisa uppskattar och stöttar inititativet och skänkte därför en loveisaljusstake till auktionen som hölls i påskveckan. Även i samband med Rotarys Läkarbanksvecka skänkte loveisa ljusstakar till ett mindre lotteri.

Intresset för loveisa är hela tiden ökande - ett par artiklar om loveisa och oss har publicerats i bland annat Året Runt och i Galore Weekend. Läs gärna hela artikel i Galore Weekend här -> ARTIKEL

Vi passar även på att tacka för all hjälp vi fått av familj, vänner och andra som genom att hjälpa loveisa gjort detta fantastiska år möjligt.

loveisa

loveisa manifesterar vår kärlek till vår dotter Isa. Med loveisa ägnas tankarna åt något kreativt, samtidigt som vi kan göra något för andra barn och familjer som drabbas av cancer. Genom att 10% av försäljningen går till Barncancerföreningen Södra vill vi göra tillvaron lite ljusare för barn och familjer – just då lite kan betyda så mycket.

Vi hoppas att samhället i framtiden kan hjälpa alla barn till tillfrisknad. Inom vissa cancerformer har man kommit en bit på vägen, inom andra inte. Framförallt är det en tragedi för varje enskilt barn och för varje enskild familj – en tragedi som vi av hela vårt innersta hoppas ska sluta med att barnet blir friskt. Det gäller därför att se ett barn som råkat bli sjukt, snarare än att se sjukdomen som barnets identitet, samt att ha en inställning där hopp, positiva tankar, framtidstro och tron på tillfrisknad främjas. Läs gärna mer under "Idé".

Det går givetvis även bra att själv lämna bidrag. Du hittar länkar under "Idé".

/Emma o Stellan Nordahl